13 July 2010

IM BACK

Lama tak update blog,sekarang kembali sekali-sekala untuk berkongsi apa je yang aku rasa best.nak cerita pasal World Cup ,Spain pun dah jadi champion..dah tak stim nak cerita pasal tu.tunggu sikit masa lagi dengan berita dan artikel yang lebih kasar bunyinya..

10 March 2010

Kami Raja Lawak....


"Kami bukan bodoh sangat,tapi rakyat Malaysia yang bodoh.."

16 February 2010

CINTA


Banyak waktu sudah kita lewati dalam hidup ini dengan berbagai cerita yang kita rasakan suka dan duka susah dan senang itu semua adalah dinamik dalam hidup. Dari perjalanan hidup ini kita dapat merasakan apakah yang sering membuat kita tersenyum dan terkadang lupa? jawapannya adalah CINTA. Kerana cinta telah mengalahkan segalanya. Kecintaan kita terhadap apapun membuat kita terbuai dan terlena dengan keindahan serta kebahagiaan yang didapati.

Kecintaan kita terhadap apapun membuatkan kita menyanjungnya. Demikian dengan kecintaan kita terhadap Malaysia. banyak yang membuat pernyataan “Hidup Mati Seorang Malaysia”, “ Tanah Tumpahnya Darahku” bahkan pernyataan yang lebih ekstrim adalah “Hingga ke titisan darah terakhir”.

Alangkah indah dan bahagianya kita sebagai pencinta Malaysia apabila Malaysia berjaya dalam setiap pertandingan. Prestasi ini akan membuat cinta kita terhadap Malaysia semakin terbuai dan terlena. Salah satu Prestasi terbaik Malaysia iaitu pada tahun Disember 2009 apabila berjaya meraih emas dalam Sukan Sea yang berlangsung di Laos. pada saat itu semua masyarakat bergembira bersorak meraikan kejayaan Malaysia apabila dapat menewaskan Vietnam,lawan yang angkuh dan ini sangat membanggakan kita semua, sungguh prestasi yang sangat luar biasa.

Prestasi yang membanggakan itu dicapai tidak dengan mudahnya, tetapi penuh dengan perjuangan semua pihak, bekerja sama dengan baik dalam menyokong Malaysia. Prestasi yang membanggakan ini pasti kita akan rasakan kembali dan bukan hal yang tidak mungkin bila perjuangan dan kerjasama semua pihak kembali untuk menyokong Malaysia.

Perjuangan dan kerjasama semua akan terjalin bila kita semua masing-masing menyedari betapa pentingnya sebuah kerjasama dan kebersamaan demi satu tujuan meraih prestasi terbaik Malaysia. Jangan sampai kecintaan dan kebanggaan kita terhadap Malaysia pudar tanpa prestasi terbaik. Prestasi tidak harus juara tetapi cukup membuat kita bangga dengan Malaysia.
Mudah-mudahan dengan kecintaan kita yang tulus terhadap Malaysia akan terjalin kerjasama yang baik dalam menyokong Malaysia serta mudah-mudahan harapan kita Prestasi terbaik Malaysia akan diraih, dan kemudian prestasi yang membanggakan itu dapat kita rasakan bersama-sama.

12 January 2010

MALAYSIA SUDAH MAJU (ULTRAS VERSION)

video

Malaysia,Malaysia

Negara Yang Jaya

Malaysia,Malaysia

Gagah dan Perkasa

Seluruh Rakyat Berpadu, Bersatu!

Menentang Musuh Negara

Kami Ingin Berjaya

Di Antarabangsa

Dengan Sorak Sorai Gempita

Di seluruh Negara

Malaysia Sudah Berjaya

Marilah Bangkit Bersama!

credit to Kehek for the video.

10 January 2010

The Real Football Factories


The UK may be home to the most respected football firms in the world but there are outfits in other countries which can give our hardest boys a run for their money.These are the crews who think nothing of using tear gas, meat hooks, home-made bombs and worse to make their point - gangs of organised hooligans in countries as far apart as Brazil and Croatia, Argentina and Italy, football fans for whom their team is their life.

Meet the firms prepared to go to the furthest extremes defending their firm's honour.Actor Danny Dyer, star of hit film "The Football Factory", took a film crew with him to meet all of these gangs. This is the full story of what happened when he did. His journey around the hooligan world in 90 days, visiting nine countries in twelve weeks to meet the nastiest, naughtiest football hooligans on the planet. Shot at, stoned, glassed and tear gassed, they survived gunfire in Brazil and a riot in Poland and the opportunity to stand shoulder to shoulder with the foreign firms as it all goes off.Full of spine-chilling encounters, extraordinary characters and brutal clashes, this book shows that football hooliganism is alive and kicking - all over the world. This is the proof that it's not just Britain which has the most determined football fans.